Είσοδος Μελών

NewsLetter

captcha

Εγκάρδια Συλλυπητήρια

"Με βαθιά θλίψη, σήμερα το πρωί ως  Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών  Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) και οι Σύνδεσμοι - Μέλη μας, πληροφορηθήκαμε για την απώλεια του Συναδέλφου μας Αλέξανδρου Μπόγρη.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. και των Συνδέσμων – Μελών της, καθώς και σύσσωμοι όλοι οι Συνάδελφοι  καταθέτουμε τα πιο ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος Συναδέλφου."

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, για την απόσυρση του άρθρου 51 του σχεδίου νόμου το οποίο θέτει ανώτατο όριο ηλικίας 17 ετών για την εγγραφή φοίτησης στα ΕΠΑΛ.

Με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, επιστολή – αίτημα της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., για την απόσυρση του άρθρου 51 του σχεδίου νόμου το οποίο θέτει ανώτατο όριο ηλικίας 17 ετών για την εγγραφή φοίτησης  στα ΕΠΑΛ.

Επιστολή Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α..pdf

ΓΣΕΒΕΕ_Καθορισμός_ανώτατου_ηλικιακού_ορίου_για_ΕΠΑΛ.pdf

Επιστολή προς Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδας

Πληροφορηθήκαμε  για την υπ’ αριθ. Πρωτ. 49/6-4-2020 επιστολή σας, την οποία αποστείλατε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κοινοποιήσατε στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδ. Σκυλακάκη και το Γεν. Γραμμ. Πελοπίδα Καλλίρη.

διαβάστε περισσότερα

Πρόσθετες παρεμβάσεις στα μέτρα στήριξης

      Σας ενημερώνουμε για τα σημερινά δημοσιεύματα εν’ όψη  νέων διορθωτικών  παρεμβάσεων του υπουργείου Οικονομικών, με νέες Π.Ν.Π. αναμένοντας τα σχετικά Φ.Ε.Κ. , ώστε να είστε σε επικοινωνία με τους συνεργάτες σας φοροτεχνικούς για τη ένταξη σας για όσους προβλέπεται  και για ότι τελικά θα ισχύσει.

διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ικανοποίηση του αιτήματός μας που υποβάλλαμε μέσω της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. (της οποία είμαστε μέλος) και εντάξατε τον ΚΑΔ 43.29 με τίτλο: Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις, (ο οποίος αναφέρεται στον Κλάδο μας) στα ευεργετικά μέτρα στήριξης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και για τους εργαζομένους που εργάζονται σε αυτές.

διαβάστε περισσότερα

Επιστολή για αναστολή συμβάσεων

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. Πρωτ. 4019/1-4-2020 ενημερωτικής επιστολής μας για την ένταξη του Κλάδου μας (με το γενικό Κ.Α.Δ. 43.29 και με τον τίτλο «Άλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις») στις ευεργετικές διατάξεις για τις επιχειρήσεις μας, σας είχαμε επισημάνει ότι αφορά τον ένα Κ.Α.Δ. της κύριας δραστηριότητας, όποιον εσείς έχετε δηλώσει. Σε περεταίρω ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, σας ενημερώνουμε ότι εντάσσεται μόνο ο Κ.Α.Δ. τον οποίο είχατε δηλώσει έως την 20-3-2020. Περαιτέρω αλλαγές της δευτερεύουσας δραστηριότητας ως κύριας, δεν είναι αποδεκτή από το TAXIS. Μέσω της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. γίνεται προσπάθεια ένταξης και της δευτερεύουσας.

Συνάδελφοι,

Πέραν των ανωτέρω, μετά την ένταξη των 2 Κ.Α.Δ. του επαγγέλματος μας στις ευεργετικές διατάξεις και συνεπώς στο δικαίωμα της επιχείρησης να προβεί σε αναστολή συμβάσεων σε εργαζόμενους, από μερίδα Συναδέλφων δεχθήκαμε σχετικά ερωτήματα.

Σας εφιστούμε την προσοχή σας αλλά και σας υπενθυμίζουμε ότι: το επάγγελμα μας είναι δομημένο στον τομέα των τεχνικών ελέγχων (συντήρηση των ανελκυστήρων με μία ή δύο φορές μηνιαίως). Διέπεται από το ΦΕΚ 2604/2008 με την απαιτούμενη διοικητική πράξη της υποχρεωτικής άδειας συνεργείου συντήρησης, αποτελούμενη ως κινητό συνεργείο από 2 μέλη.

Συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα για την αναστολή σύμβασης εργασίας σε μέλος του κινητού συνεργείου και σε αντίθετη περίπτωση η διοικητική πράξη της άδειας συνεργείου πάραυτα παύει να ισχύει. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δυνατότητα αναστολής εργασίας διότι δεν είναι δυνατόν νομοθετικά να πραγματοποιηθούν οι συντηρήσεις, όπως προβλέπεται υποχρεωτικά από το ΦΕΚ 2604/2008 (από διμελή συνεργεία). Σε τέτοια περίπτωση ο υπεύθυνος Συντηρητή πρέπει ή να υποβάλει παραίτηση στον οικείο Δήμο κάθε ανελκυστήρα ή αλλιώς αναλαμβάνει την ποινική και διοικητική ευθύνη απέναντι στο νόμο αλλά και στη διαχείριση  του κτηρίου. Επιπλέον σε περίπτωση οποιουδήποτε σοβαρού ή όχι συμβάντος ο υπεύθυνος Συντηρητής αναλαμβάνει και την αστική ευθύνη και σε αυτή την περίπτωση η ασφαλιστική εταιρεία δεν καλύπτει το Συντηρητή διότι αυτός παραβίασε το ΦΕΚ 2604/2008. Επιπλέον σας ενημερώνουμε για  τη νέα ανακοίνωση του υπουργείου, ότι εάν συλληφθεί εργαζόμενος ο οποίος είναι σε αναστολή μίσθωσης εργασίας, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.200€ στην επιχείρηση, πλέον των άλλων προβλεπόμενων κυρώσεων.

Κατά συνέπεια η προσπάθεια της Ομοσπονδία μας για την ένταξη του κλάδου μας στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, αφορά την αναστολή συμβάσεων μόνο στο προσωπικό της οποιαδήποτε επιχείρησης πέραν των μελών των κινητών συνεργείων συντήρησης.

Ένταξη ΚΑΔ 43.29 στις ευεργετικές διατάξεις (ΚΑΔ 43.29.19.02 & ΚΑΔ 43.29.19.04 )

Συνάδελφοι,

Μετά από συνεχείς και επίπονες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας  (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) στα συναρμόδια Υπουργεία και στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ο κλάδος μας εντάχθηκε στο "Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου".

Προηγήθηκαν επαφές και συντονισμός στη δράση με τις Ομοσπονδίες Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Τέλος, η Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. ως μέλος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά το Συνάδελφο Πρόεδρο Γιώργο Καββαθά για την άμεση ανταπόκριση του αιτήματός μας και τις συνεχείς παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Συνάδελφοι,

Προς διευκόλυνσή σας για λεπτομερή ενημέρωση απευθυνθείτε στους κατά τόπους Συνδέσμους για να παραλάβετε τα συνημμένα έγγραφα.

Η Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. αποχαιρετά το Μανώλη Γλέζο

Σήμερα 30 Μαρτίου 2020 σύσσωμη η Ελλάδα και η  Βουλή των Ελλήνων με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο ψυχής  αποχαιρετά το τελευταίο Παρτιζάνο, Αγωνιστή, Ειρηνιστή και Ανθρωπιστή ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ .

 Ήταν Μάης του 1941 όταν ο Μανώλης Γλέζος με τον Απόστολο Σάντα θεώρησαν υποχρέωση τους προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, την Ελευθερία , την Δημοκρατία και τον Ελληνικό Πολιτισμό να κατεβάσουν την χιτλερική σημαία με τη σβάστικα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Είναι η πρώτη αντιστασιακή ενέργεια απέναντι στο κατακτητή αναπτερώνοντας το ηθικό του Ελληνικού Λαού, κατατροπώνοντας τον Χίτλερ.

Γεννημένος  9 του Σεπτέμβρη του 1922 στην Απείρανθο  της Νάξου, το 1935 με την  οικογένεια του έρχεται στην Αθήνα.  Το 1939 ως μαθητής οργανώνει την πρώτη αντιφασιστική ομάδα για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου από τους Ιταλούς και την αποτίναξη της δικτατορίας του Μεταξά. Το 1940 πετυχαίνει στην ΑΣΟΕΕ. Με το ξέσπασμα του πολέμου το 1940 ζητάει να καταταγεί εθελοντής και δεν του το επιτρέπουν λόγω νεαρής ηλικίας. Στη ναζιστική κατοχή ανέπτυξε έντονη απελευθερωτική δράση μέσα από την ΟΚΝΕ , το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ. Το Μάη του 1941 κατέβασαν  την σβάστικα με τον Απόστολο Σάντα  από τον Ιερό Βράχο. Συλλαμβάνεται από τούς Γερμανούς , βασανίζεται απάνθρωπα και προσβάλλεται από φυματίωση πολύ βαριά μορφής . Το 1943 συλλαμβάνεται από τούς Ιταλούς και φυλακίζεται 3 μήνες. Το 1944 συλλαμβάνεται από τούς συνεργάτες των Γερμανών και φυλακίζεται για 7.5 μήνες και δραπετεύει το Σεπτέμβριο.   Το 1944 με την Απελευθέρωση αναλαμβάνει τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ως αρχισυντάκτης , διευθυντής και εκδότης. Το 1948 συλλαμβάνεται και παραπέμπεται σε 28 δίκες για αδικήματα  τύπου. Το 1948 – 1949 καταδικάζεται 3 φορές σε θάνατο.   Μετά τις έντονες  Ελληνικές και Διεθνείς  διαμαρτυρίες το 1950 μετατρέπονται σε ισόβια κάθειρξη και το 1954 αποφυλακίζετε .  Το 1951 αν και φυλακισμένος εκλέγεται βουλευτής Αθηνών, κηρύττει απεργία πείνας  για την απελευθέρωση  από την εξορία  άλλων επτά εκλεγμένων βουλευτών της ΕΔΑ και παραμένουν 2 ακόμα φυλακισμένοι. Το 1961 εκλέγεται πάλι βουλευτής Αθηνών της ΕΔΑ ενώ είναι φυλακισμένος. Το 1967 συλλαμβάνεται από την χούντα των συνταγματαρχών και κρατείται στο Γουδί, στο Πικέρμι, στη Γυάρο, στο Παρθένη και στον Ωρωπό.  Συνολικά φυλακίστηκε και εξορίστηκε 16 χρόνια.

Μετά την Μεταπολίτευση  ως Γραμματέας και  μετά ως  Πρόεδρος της ΕΔΑ εκλέγεται το 1981 και το 1984 βουλευτής  και το  1985 ευρωβουλευτής  συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ .

Το  1986 εκλέγεται στη γενέτειρα του τη Απείρανθο Νάξου, Δήμαρχος  και εφάρμοσε την Άμεση Δημοκρατία για πρώτη φορά  και μόνη στην Ελλάδα.  Το 2002  εκλέγεται στη Νομαρχία Αθηνών με τον δικό του συνδυασμό τούς  «Ενεργούς Πολίτες». Το 2012 επανέρχεται  στη κεντρική πολιτική εκλέγεται βουλευτής  και το 2014 ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ με πλούσια έμπνευση και αυστηρή κριτική.  Την ομιλία του το 2017 ήδη 95 χρόνων έκλεισε με το  «όταν πεθάνω θα σας κυνηγάει η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε, μη  νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από μένα ποτέ»

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών  Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων   Υποκλίνεται και αποχαιρετά με πόνο και θλίψη το Μανώλη Γλέζο που ενέπνευσε τον Ελληνικό Λαό στην Εθνική Αντίσταση, στους αγώνες για την Ειρήνη  την Δημοκρατία , τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη και εκφράζουμε από καρδιάς τα ειλικρινή συλλυπητήρια  στην οικογένεια του .   

γλεζοσ 696x473

Η μη ύπαρξη σφραγίδας καθιστά τη βεβαίωση άκυρη

   Σας ενημερώνουμε για το ΦΕΚ 986/Β/22-03-2020 Αριθμ. Δ1α/Γ.Π οικ 20036: «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19». Στο παραπάνω ΦΕΚ αναφέρονται σαφείς οδηγίες για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

   Επιπλέον διαβάστε το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στις βεβαιώσεις κυκλοφορίας εργαζομένου η μη ύπαρξη σφραγίδας καθιστά τη βεβαίωση άκυρη, με ό,τι προβλέπεται για τις συνέπειες (προς διευκόλυνσή σας είναι με κίτρινη υπογράμμιση).

    Στην ακριβώς από κάτω παράγραφο από την κίτρινη υπογράμμιση αναφέρει ότι ΜΟΝΟ εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων πρέπει να αναγράφουν αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών στις οποίες θα μεταβούν μέσα στο εργάσιμό τους.

      Συνεπώς ο Κλάδος μας δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει διευθύνσεις έργων για Εγκαταστάσεις – Επισκευές – Συντηρήσεις - Βλάβες.

    Σας εφιστούμε την προσοχή να εκτυπώσετε το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (24/03/2020) για να το έχετε εσείς και οι εργαζόμενοι σας και εάν χρειαστεί να το επιδείξετε στον οποιοδήποτε έλεγχο.

Επιστολή Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α. 4012_20.doc

ΦΕΚ 986_Β__22_03_2020.pdf

Βεβαίωση_κατ_εξαίρεση_μετακίνησης_πολιτών.pdf

Βεβαίωση_κυκλοφορίας_εργαζομένου.pdf

Δελτίο_Τύπου_Γενικής_Γραμματείας_Πολιτικής_Προστασίας_24_03_2020.pdf

Νομοθεσία

 • ΦΕΚ 2760/Β΄/03-07-2019

  Σε συνέχεια των επίμονων ενεργειών της Ομοσπονδίας μας εκδόθηκε το ΦΕΚ 2760/Β΄/03-07-2019 με την απόφαση Αριθμ. 68781: Τροποποίηση της Φ.Α./9.2/Οικ.28425/1245/22.12.2008 (Β΄2604) κοινής υπουργικής απόφασης “Συμπλήρωση διατάξεων σχετικά με την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση και ασφάλεια των ανελκυστήρων”.

  Με την απόφαση με αριθμ.68781 ανανεώνεται η ημερομηνία της προθεσμίας καταχώρησης ανελκυστήρων έως τις 31-12-2021. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλους τους εγκατεστημένους ανελκυστήρες για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης. 

  Διαβάστε το ΦΕΚ 2760_Β_03_07_2019.pdf

   
 • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

  Νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με διετή ισχύ

  SSE003.pdf

  O77P19_R19.pdf

  O77P20_R19.pdf