ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το τραγικό συμβάν σε Δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων εύχεται από καρδιάς  στον παθόντα περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και άμεση επαναφορά στην επιστημονική του δραστηριότητα .

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει μετά βδελυγμίας κάθε όψιμο και αυτόκλητο προστάτη των επιβατών των ανελκυστήρων και γνώστη επί παντός επιστητού, αναζητώντας ρόλο εισαγγελέα, εκφράζοντας τεχνικά θέματα,  επιδιώκοντας ολιγόλεπτη δημοσιότητα.

Είναι άξιον απορίας, σε τι και σε ποιον στοχεύουν με την παραπληροφόρηση και την τρομοκρατία που επιχειρούν ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προς τους επιβάτες των ανελκυστήρων. Βεβαίως είναι κατανοητό το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων μόνο όταν υπάρχει αίμα ή οικονομικό συμφέρον και όχι όταν υπάρχει ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης.

Συνιστούμε υπομονή και σωφροσύνη  έως την έκδοση του επισήμου τεχνικού πορίσματος  από το προβλεπόμενο όργανο / κλιμάκιο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ομοσπονδία μας είναι η μόνη αρμόδια επαγγελματική ένωση, για την εκπροσώπηση του Κλάδου μας προς το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι ο μοναδικός φορέας ο οποίος διαχρονικά έχει καταθέσει ολοκληρωμένες εποικοδομητικές προτάσεις μακράν κάθε  συντεχνιακής αντίληψης και οικονομικών συμφερόντων, αλλά προς το κοινωνικό συμφέρον.

Για την Ομοσπονδία μας είναι δεδομένο ότι η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη και αδιαβάθμητη.

Επιστολή_Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.doc