ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Συνάδελφος Πρόεδρος Γιώργος Π. Βλασόπουλος αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο της επιτροπής για την πρόσκληση προς την Ομοσπονδία μας να τοποθετηθεί στο πολυνομοσχέδιο για την «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψή τους (EEL 157 της 15.06.2016). Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις» σε ότι αφορά την Ομοσπονδία μας  και  δήλωσε την θετική  κατεύθυνση του πολυνομοσχεδίου για το άρθρο 17, σχετικά με την διαδικασία  της ισοτιμίας των πτυχίων της αλλοδαπής.  Με αυτή την ευκαιρία  ο Πρόεδρος έθεσε έξι σοβαρά θέματα που απασχολούν έντονα τον Κλάδο μας όπως :

1ον. Για την ελλιπή ρύθμιση με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα 108 /12-6- 2013 κατ’ εξουσιοδότηση του ν.3982/2011 και σύμφωνα με το ν. 4072 / 2012.

2ον.Για την αντικατάσταση της προϋπηρεσίας με πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης από άγνωστο ακόμα φορέα.

3ον. Για τον περιορισμό ανάδειξης Εγκαταστατών με την υποχρεωτική προϋπηρεσία σε εγκατάσταση για οκτώ μήνες, ενώ δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα.

4ον. Για την υποχρεωτική και συνεχή επαγγελματική δραστηριότητα για την διατήρηση της επαγγελματικής άδειας. 

5ον. Για την προσπάθεια ολιγοπώλησης  για την διατήρηση της επαγγελματικής άδειας εφόσον απαιτεί ως οικονομική δραστηριότητα το 60% από τον προσδιορισμό της ΕΛΣΤΑΤ.

6ον. Για την μη αναφορά του δικαιώματος του εγκαταστάτη ως ηλεκτρολόγος Δ΄ ειδικότητας  σύμφωνα με το ν. του 1965 και τις Υ.Α. 2004, 2006, και του 2011 όπως ισχύουν.

7ον. Για την μη αντιστοίχιση της επαγγελματικής άδειας του ηλεκτροτεχνίτη Δ΄ ειδικότητας με την νέα ορολογία του ισχύοντος Π.Δ., του Αρχιτεχνίτη Δ΄ ειδικότητα.

Τέλος ο Πρόεδρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων οι οποίες δεν εισακούστηκαν από καμία Πολιτική ηγεσία και ενημέρωσε για τη διαβλητή και απαράδεκτη διαδικασία εκπόνησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος.

1 2 3 4 5 6 7