ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα συμπληρώνονται 52 χρόνια από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών, με την  κατάλυση του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα,  μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια στο γύψο και στο σκοτάδι τη χώρα μας  και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου.

Η αποφράδα ημέρα του στρατιωτικού – φασιστικού   πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967  για τη δημοκρατία μας και η εφτάχρονη τραγωδία της δικτατορίας  με την αδίστακτη εγκληματική δράση, τη βαρβαρότητα, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τις δολοφονίες  μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας και να μας διδάσκουν  στη πορεία του παρόντος και στο όραμα του μέλλοντος για την ανθρωποκεντρική  κοινωνία.

Τιμούμε κάθε δημοκρατικό Πολίτη, όλες και όλους που αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι το σύνταγμα, τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια.

Σήμερα, που το σκοτάδι και τα εγκλήματα του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του μίσους  για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

 Αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και χρέος κάθε δημοκρατικού Πολίτη οι νεοναζιστές, οι ρατσιστές, οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο.

Με πλήρη επίγνωση ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αποτελεί το μεγαλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές.

Μισό  αιώνα μετά ο αγώνας κατά του φασισμού  παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Δελτίο Τύπου 3807_19