Πρωτομαγιά 2023

Θυμόμαστε. Τιμούμε. Συνεχίζουμε.

Αποφασίζουμε για το μέλλον μας !!

Όχι λήθη στην Ιστορία !! Λαός που αγνοεί την Ιστορία του δεν έχει μέλλον !!

Θυμόμαστε τους αγώνες της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της.

Τον Μάιο του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για μια κοινωνία δικαιοσύνης, στην οποία ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για τον σοσιαλισμό ως απάντηση στη βαρβαρότητα.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει περισσότερο από ποτέ τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια της ζωής μας και την προστασία της εργασίας μέσα σε περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, ισονομίας και Δημοκρατίας.

Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την κοινωνική προκοπή. Τον Μάη με τους εκτελεσμένους της Καισαριανής, τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του ’36, όλους όσοι έδωσαν με το αίμα τους, υπόσταση στο όραμα για τη Δημοκρατία και  την κοινωνική απελευθέρωση.

Οι ανάλγητες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενισχύουν συνεχώς τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε, συρρικνώνουν τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και πλήττουν πλέον βάναυσα τις ζωές όλων μας.

Ακρίβεια, πλειστηριασμοί, πτωχευτικός κώδικας, απαξίωση Δημόσιας Παιδείας, ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, ολιγοπωληση υπηρεσιών, συρρίκνωση των ΜμΕ επιχειρήσεων. Δεν αξίζει αυτό στην κοινωνία και στο Λαό μας.

Οφείλουμε να τιμούμε αυτή τη μέρα με αλληλεγγύη, ενότητα και αγωνιστικότητα για να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διατήρηση των ΜμΕ επιχειρήσεων, την αξιοπρεπή αμοιβή της εργασίας, για τα δικαιώματα στη δουλειά και για μια κυβέρνηση που δε θα θεωρεί την αδικία και τις ανισότητες κανονικότητα και την κοινωνική ισότητα αντίθετη στην ανθρώπινη φύση.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω για εμάς και τα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !!