«Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα σε αντικείμενα διοικητικής υποστήριξης και επισκευής-συντήρησης», με κωδ. ΟΠΣ: 5035174

povesa logo

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2020 ως Δικαιούχος Φορέας την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα σε αντικείμενα διοικητικής υποστήριξης και επισκευής-συντήρησης», με κωδ. ΟΠΣ: 5035174 στο πλαίσιο του Ε. Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Σκοπός της Πράξης: ήταν η ενίσχυση του ενεργητικού δυναμικού της χώρας και την προσαρμογή του στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης των αποκτημένων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω της υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης 1.210 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτου επιχείρησης ή κλάδου απασχόλησης, τα οποία οδήγησαν σε πιστοποιημένες γνώσεις και δεξιότητες και υλοποιήθηκαν στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας.

Τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης ήταν:

  1. «Διοικητική Υποστήριξη με χρήση ΤΠΕ»
  2. «Εγκατάσταση, επισκευή, συντήρηση ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ 81, ΕΝ 115, HD 384 κ.ά.)»

Πιστοποίηση: Οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα κατάρτισης συμμετείχαν σε εξετάσεις Πιστοποίησης στην ειδικότητα του προγράμματος που επέλεξαν. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως επιτήρησης (proctoring), σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC1 7024.

Ανάδοχος Υλοποίησης Ενεργειών Κατάρτισης και Πιστοποίησης: Ένωση Εταιρειών «UNICERT STUDIES – I.DE.A. ΕΠΕ-ΚΔΒΜ – UCERT»

Αποτελέσματα Υλοποίησης:

Συνολικά υλοποιήθηκαν 56 τμήματα κατάρτισης με τους ωφελούμενους κατανεμημένους στις (13)  διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

  • Εντάχθηκαν στο έργο 1.105 ωφελούμενοι – εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως κλάδου εργασίας με περιοχή παρέμβασης της πράξης, το σύνολο των Διοικητικών Περιφερειών της χώρας (91,32% του εγκεκριμένου).
  • Ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτιση 1.014 ωφελούμενοι (83,80% επί του εγκεκριμένου).
  • Υλοποιήθηκαν 89.592 ΑΩ κατάρτισης, ποσοστό 86,10% επί των εγκεκριμένων Ανθρωποωρών της σύμβασης
  • Συμμετείχαν συνολικά σε εξετάσεις πιστοποίησης και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα 1.002 ωφελούμενοι (82,81 % επί του εγκεκριμένου).
  • Επιτυχόντες στις εξετάσεις / επανεξετάσεις πιστοποίησης 998 ωφελούμενοι (99,60% επί των συμμετεχόντων).

Η Πράξη ολοκληρώθηκε στις 31/12/2023

povesa new footer