«Ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε θεματικά αντικείμενα αντιμετώπισης επαγγελματικού κινδύνου, εξοικονόμησης ενέργειας μέσω σύγχρονων συστημάτων ανύψωσης και εφαρμογών «έξυπνων κτιρίων», με κωδ. ΟΠΣ: 5047774

povesa logo

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2020 ως Δικαιούχος Φορέας την υλοποίηση της Πράξης «Ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε θεματικά αντικείμενα αντιμετώπισης επαγγελματικού κινδύνου, εξοικονόμησης ενέργειας μέσω σύγχρονων συστημάτων ανύψωσης και εφαρμογών «έξυπνων κτιρίων», με κωδ. ΟΠΣ: 5047774 στο πλαίσιο του Ε. Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Σκοπός της Πράξης: ήταν η ενίσχυση της απασχόλησης του ενεργητικού δυναμικού της χώρας για την προσαρμογή του στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, για την συμμετοχή του στη διαρθρωτική αλλαγή της οικονομίας, και την εξασφάλιση προσφορότερων εργασιακών όρων, μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής καθοδήγησης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης σε στοχευμένα θεματικά αντικείμενα/ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας.

Τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης ήταν:

  1. Εφαρμογές Τεχνολογιών Έξυπνης Διαχείρισης για Εξοικονόμηση Ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις – «Έξυπνα Κτίρια»
  2. Συστήματα μεταφοράς και ανύψωσης νέας τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας (Υδραυλικοί και Μηχανικοί Ανελκυστήρες Νέας Γενιάς – GreenEdition)
  3. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου – Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία

Συμβουλευτική Καθοδήγηση: Σε κάθε ωφελούμενο/η της Πράξης, θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, μέσω τριών (3) ατομικών συνεδριών.

Πιστοποίηση: Οι εργαζόμενοι που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα κατάρτισης συμμετείχαν σε εξετάσεις Πιστοποίησης στην ειδικότητα του προγράμματος που επέλεξαν. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως επιτήρησης (proctoring), σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC1 7024.

Ανάδοχος Υλοποίησης Ενεργειών Συμβουλευτικής – Κατάρτισης και Πιστοποίησης: Ένωση Εταιρειών «UNICERT ACADEMY IKE -UCERT»

Αποτελέσματα Υλοποίησης:

  • Τις δράσεις Συμβουλευτικής/ Κατάρτισης και Πιστοποίησης ολοκλήρωσαν 450 ωφελούμενοι (κάλυψη 90% του στόχου)
  • Υλοποιήθηκαν 22 προγράμματα κατάρτισης με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονη τηλεκατάρτιση) διάρκειας 150 ωρών έκαστο

Η Πράξη ολοκληρώθηκε στις 31/12/2023

povesa new footer