Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μισός αιώνας και τα αιτήματα να παραμένουν όχι μόνο ανεκπλήρωτα αλλά όλο και πιο επίκαιρα από ποτέ!

Ιδιαίτερα φέτος, που η 50η επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του. Την ίδια στιγμή, ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι τραγικά επίκαιρος, τις ημέρες που γινόμαστε μάρτυρες μίας ακόμη αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή.

Μετά από μισό αιώνα το αίσθημα της δημοκρατίας μειώνεται όλο και περισσότερο αφού εφαρμόζονται επιλεκτικά κάθε λογής πολιτικές αποφάσεις που βολεύουν τους λίγους.

Εκφράζουμε το σεβασμό μας προς τους ήρωες της εξέγερσής, προς τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, και προς κάθε Έλληνα πολίτη που θυσίασε τον εαυτό του.

Σήμερα εξακολουθούμε να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τη μνήμη τους και την προσφορά τους στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική ανεξαρτησία.

Και συνεχίζουμε τον αγώνα τους ενωμένοι συμμετέχοντας στον τριήμερο εορτασμό των εκδηλώσεων για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.