ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Καταδικάζει τα εγκλήματα που συστηματικά διαπράττονται σε βάρος του και καταγγέλλει τις εχθροπραξίες που έχουν ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια αμάχων.

Τα βασανιστήρια και οι εγκληματικές επιθέσεις  εδώ και 75 χρόνια κλιμακώνονται αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσα τους  ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, βάση της ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, εκ των οποίων 4.400 είναι γυναίκες και παιδιά.

Βομβαρδίζονται αδιακρίτως νοσοκομεία, σχολεία, εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Γίνεται συστηματική χρήση όπλων που έχουν απαγορευτεί από διεθνείς συμβάσεις όπως οι βόμβες φωσφόρου που προκαλούν φριχτό θάνατο αλλά και ανεπανόρθωτες βλάβες σε όσους επιβιώσουν.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία και η σφαγή αμάχων και από τις δυο πλευρές.

Πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύσηγια μόνιμη ειρήνευση στην περιοχή.